Daftar negara menurut PDB (nominal) per kapita

artikel daftar Wikimedia
Negara Peringkat IMF

(Estimasi 2019)[1]

Dalam satuan US$

Peringkat Bank Dunia

(2018)[2]

Dalam Satuan US$

Peringkat CIA[3]
AAAA -9 -9 -9 -9 -9 -9
ZZZZ 9999999 9999999 9999999 9999999 9999999 9999999
 Afganistan 177 513 184 521 175 277
 Afrika Selatan 89 6.100 91 6.374 73 5.843
 Afrika Tengah, Republik 181 447 186 476 166 392
 Albania 97 5.372 103 5.269 102 2.950
 Aljazair 112 3.980 115 4.115 88 3.945
 Amerika Serikat 7 65.111 10 62.795 12 45.959
 Angola 127 3.037 125 3.432 78 5.003
 Antigua dan Barbuda 44 18.109 50 16.727 47 13.054
 Arab Saudi 38 22.865 39 23.339 44 13.630
 Argentina 66 9.887 62 11.684 68 6.492
 Armenia 104 4.527 111 4.212 105 2.683
 Australia 10 53.825 12 57.374 16 43.798
 Austria 13 50.022 15 51.462 14 45.599
 Azerbaijan 102 4.689 106 4.721 91 3.857
 Bahama 25 33.261 30 32.218 33 21.547
 Bahrain 34 25.273 37 24.051 29 27.746
 Bangladesh 143 1.905 150 1.698 161 481
 Barbados 45 18.069 46 17.949 46 13.309
 Belanda 11 52.367 14 53.024 11 46.389
 Belarus 84 6.603 93 6.290 80 4.604
 Belgia 18 45.175 19 47.519 17 43.648
 Belize 100 4.925 105 4.885 83 4.324
 Benin 157 1.216 167 902 150 656
 Bhutan 120 3.423 126 3.243 116 1.943
 Bolivia 117 3.670 123 3.549 125 1.446
 Bosnia dan Herzegovina 92 5.741 97 6.066 9 53.247
 Botswana 78 7.859 80 8.259 34 20.780
 Brasil 72 8.796 76 8.921 11 38.776
 Britania Raya 21 41.030 22 42.944 13 45.626
 Brunei 31 27.871 31 31.628 26 33.077
 Bulgaria 68 9.518 75 9.273 75 5.409
 Burkina Faso 172 717 177 715 162 472
 Burundi 185 309 190 272 184 119
 Ceko 36 23.213 41 23.079 39 17.138
 Chad 165 861 175 728 148 718
 Chili 53 15.399 55 15.923 53 10.047
 Tiongkok 65 10.098 72 9.771 109 2.459
 Denmark 9 59.795 11 61.350 7 57.040
 Djibouti 128 2.936 132 3.083 120 1.694
 Dominika 75 8.380 83 7.691 84 4.297
 Dominika, Republik 74 8.629 81 8.051 89 3.886
 Ekuador 88 6.249 92 6.345 100 3.212
 El Salvador 111 4.008 117 4.058 103 2.932
 Eritrea 184 342 - N/A 179 246
 Estonia 35 23.523 40 23.266 41 16.171
 Etiopia 161 953 174 772 180 243
 Fiji 86 6.379 94 6.267 94 3.710
 Filipina 123 3.294 130 3.103 124 1.530
 Finlandia 14 48.868 16 50.152 10 46.769
 Gabon 77 8.112 82 7.953 60 7.759
 Gambia 171 755 176 716 167 387
 Georgia 107 4.289 107 4.717 110 2.215
 Ghana 137 2.223 138 2.202 151 648
 Grenada 59 11.381 66 10.641 67 6.555
 Guatemala 103 4.616 108 4.549 106 2.647
 Guinea 160 981 169 879 160 493
 Guinea Khatulistiwa 71 8.927 69 10.262 38 17.490
 Guinea-Bissau 168 786 172 788 181 233
 Guyana 98 5.252 104 4.979 127 1.351
 Haiti 169 784 170 868 153 624
 Honduras 132 2.548 137 2.500 121 1.641
 Hong Kong (SAR) 49.334 48.676 29.611
 Hongaria 47 17.463 53 16.162 42 13.901
 India 139 2.171 146 2.010 138 973
 Indonesia 109 4.163 118 3.894 1 1.845
 Irak 93 5.738 99 5.834 111 2.186
 Iran 95 5.506 101 5.628 (2017) 81 4.497
 Irlandia, Republik 4 77.771 6 78.806 6 62.934
 Islandia 6 67.037 7 73.191 5 66.240
 Israel 19 42.823 25 41.715 31 23.161
 Italia 26 32.946 28 34.483 22 36.201
 Jamaika 96 5.460 102 5.354 86 4.029
 Jepang 22 40.846 27 39.290 25 34.402
 Jerman 16 46.563 18 47.603 20 40.315
 Kamboja 146 1.620 156 1.510 157 615
 Kamerun 148 1.514 153 1.534 131 1.143
 Kanada 17 46.212 20 46.223 18 43.478
 Kazakhstan 69 9.139 71 9.813 63 6.791
 Kenya 140 1.997 149 1.711 145 794
 Kirgizstan 155 1.292 161 1.281 149 709
 Kiribati 147 1.574 151 1.625 155 621
 Kolombia 85 6.508 90 6.668 90 3.867
 Komoro 152 1.349 158 717 1.415 621
 Kongo, Republik Demokratik 178 500 181 562 183 157
 Kongo, Republik 134 2.534 139 2.148 114 2.015
 Korea Selatan 27 31.430 32 31.380 35 19.836
 Korea Utara __ N/A __ N/A 132 1.114
 Kosta Rika 58 12.014 63 12.027 69 6.342
 Kroasia 55 14.949 59 14.915 50 11.430
 Kuba N/A 78 8.822 87 4.000
 Kuwait 30 29.266 29 33.944 15 44.421
 Laos 131 2.670 136 2.542 156 618
 Latvia 43 18.171 47 17.854 49 12.098
 Lebanon 67 9.654 79 8.269 70 6.277
 Lesotho 153 1.338 160 1.299 146 753
 Liberia 174 703 179 677 182 228
 Libya 99 5.019 87 7.241 54 9.452
 Liechtenstein N/A 2 165.028 (2016) 1 106.082[4]
 Lituania 41 19.266 45 19.071 52 10.726
 Luksemburg 1 113.196 3 116.597 2 104.452
 Makau (SAR) __ 81.151 __ 87.208 __ N/A
 Madagaskar 180 463 183 527 168 376
 Makedonia Utara 90 6.096 96 6.084 95 3.647
 Maladewa 54 15.562 68 10.331 104 2.874
 Malawi 183 370 188 389 178 260
 Malaysia 62 11.136 63 11.373 61 7.509
 Mali 163 924 168 900 158 562
 Malta 28 30.650 34 30.098 37 18.461
 Maroko 121 3.345 128 3.222 112 2.171
 Marshall, Kepulauan 114 3.924 119 3.788 N/A
 Mauritania 150 1.392 162 1.189 142 843
 Mauritius 60 11.360 65 11.239 74 5.506
 Meksiko 64 10.118 73 9.673 59 8.219
 Mesir 126 3.046 135 2.549 123 1.592
 Mikronesia, Federasi 116 3.717 122 3.568 N/A
 Moldova 122 3.300 127 3.227 136 976
 Mongolia 110 4.132 114 4.122 128 1.323
 Montenegro 73 8.703 77 8.844 82 4.343
 Mozambik 179 484 185 499 170 362
 Myanmar 156 1.244 159 1.326 174 286
 Namibia 91 5.842 98 5.932 96 3.577
 Nauru 76 8.270 70 9.889 __ N/A
 Nepal 159 1.047 164 1.034 172 333
 Niger 182 405 187 414 173 324
 Nigeria 138 2.222 145 2.028 130 1.164
 Nikaragua 142 1.919 144 2.029 134 1.008
 Norwegia 3 77.975 5 81.697 3 84.595
 Oman 46 17.791 52 16.415 48 12.492
 Pakistan 151 1.388 157 1.482 141 849
 Palau 50 16.736 56 15.859 N/A
 Palestina N/A 3.199 N/A
 Panama 52 16.245 57 15.575 71 6.058
 Pantai Gading 145 1.691 148 1.716 135 993
 Papua Nugini 129 2.742 133 2.730 133 1.034
 Paraguay 94 5.692 100 5.822 122 1.630
 Prancis 20 41.760 26 41.464 21 40.200
 Peru 83 7.046 89 6.941 92 3.787
 Polandia 56 14.901 58 15.421 51 10.912
 Portugal 37 23.030 38 23.408 34 20.981
 Puerto Riko __ 31.538 __ 31.651 __ N/A
 Qatar 5 69.687 8 68.794 4 83.152
 Rumania 57 12.482 60 12.301 62 7.452
 Rusia 61 11.162 64 11.289 56 14.800
 Rwanda 167 824 173 773 171 335
 Saint Kitts dan Nevis 42 18.245 44 19.275 45 13.323
 Saint Lucia 63 11.075 67 10.566 72 6.030
 Saint Vincent dan Grenadine 81 7.750 84 7.361 79 4.731
 Samoa 105 4.500 112 4.183 118 1.853
 São Tomé dan Príncipe 141 1.933 147 2.001 147 721
 Selandia Baru 23 40.634 24 41.945 27 30.999
 Senegal 149 1.427 155 1.522 140 888
 Serbia 82 7.397 86 7.247 85 4.106
 Seychelles 48 17.052 51 16.434 58 8.670
 Sierra Leone 176 546 182 534 176 270
 Singapura 8 63.987 9 64.582 24 35.427
 Siprus 32 27.719 35 28.690 30 27.015
 Slovenia 33 26.170 36 26.124 32 22.934
 Slowakia 40 19.547 43 19.443 43 13.766
 Solomon, Kepulauan 136 2.246 141 2.138 152 631
 Somalia N/A 189 315 177 270
 Spanyol 29 29.961 33 30.371 23 35.576
 Sri Lanka 113 3.946 116 4.103 126 1.434
 Sudan 173 714 165 977 129 1.172
 Suriah __ N/A 143 2.033 115 1.955
 Suriname 87 6.310 95 6.234 77 5.106
 Eswatini 108 4.176 113 4.146 108 2.591
 Swedia 12 51.241 13 54.608 9 50.415
 Swiss 2 83.716 4 82.797 8 56.111
 Taiwan (Republik Tiongkok) __ 24.827 N/A 40 16.768
 Tajikistan 164 877 171 827 159 525
 Tanjung Verde 118 3.598 121 3.635 98 3.365
 Tanzania 158 1.104 163 1.061 165 411
 Thailand 80 7.791 85 7.274 93 3.776
 Timor Leste 135 2.262 142 2.036 164 423
 Togo 175 671 178 679 163 438
 Tonga 101 4.862 109 4.364 117 1.873
 Trinidad dan Tobago 51 16.365 49 17.130 36 19.591
 Tunisia 124 3.287 124 3.448 97 3.405
 Turki 70 8.957 74 9.370 55 9.323
 Turkmenistan 79 7.816 88 6.967 76 5.280
 Uganda 170 770 180 643 169 371
 Ukraina 119 3.592 131 3.095 101 3.035
 Uni Emirat Arab 24 37.749 21 43.005 19 43.339
 Uruguay 49 17.029 48 17.278 66 6.632
 Uzbekistan 144 1.831 154 1.532 143 824
 Vanuatu 125 3.260 129 3.124 113 2.143
 Venezuela 133 2.547 54 16.055 (2014) 57 9.084
 Vietnam 130 2.740 134 2.567 144 821
 Yaman 162 943 166 944 137 974
 Yordania 106 4.386 110 4.242 107 2.645
 Yunani 39 28.152 42 20.324 28 29.385
 Zambia 152 1.540 152 1.540 139 972
 Zimbabwe 140 2.147 140 2.147 185 56[5]
 Uni Eropa __ N/A __ 35.616 __ N/A
 Perbara __ 4.755 __ N/A __ N/A
 Bumi __ 11.355 __ 11.313 __ N/A

ReferensiSunting

  1. ^ Data refer to the year 2019. World Economic Outlook Database, October 2019, International Monetary Fund. Accessed on May 30, 2020.
  2. ^ Data refer to the year 2018. World Bank national accounts data and OECD National Accounts data files : GDP per capita (current US$) Note: Per capita values were obtained by dividing the Total GDP data by the Population data.
  3. ^ Data refer to the year 2007. GDP (official exchange rate), The World Factbook, Central Intelligence Agency. GDP data last updated on October 2, 2008; Total Midyear Population-2007, U.S. Census Bureau, International Data Base, accessed on October 4, 2008; European Union population obtained from an archived version of The World Factbook, CIA, dated May 10, 2007. Note: Per capita values were obtained by dividing the GDP (official exchange rate) data by the Population data.
  4. ^ The value from the original source has been changed, due to the CIA World Factbook reporting a GDP for Liechtenstein of $36.33 billion, resulting in a GDP per capita of $1,060,823, which is not in line with data from either the US State Department nor the government of Liechtenstein. A Liechtenstein government website called Landesverwaltung Liechtenstein reports that the provisional GDP for 2005 was CHF4.5553 billion and the mid-year population for 2005 was 34,734, giving a GDP per capita of CHF131,148. Using the average exchange rate of the Swiss franc to the US dollar in 2005, as given by the CIA, this results in a GDP of US$3.658 billion and GDP per capita of US$105,323. The United States Department of State reports a Liechtenstein GDP for 2004 of CHF4.28 billion on its country profile article dated April 2008.
  5. ^ Hyperinflation and the plunging value of the Zimbabwean dollar makes Zimbabwe's GDP at the official exchange rate a highly inaccurate statistic. (The World Factbook, CIA)