Buka menu utama

Daftar partai politik di Armenia

Artikel daftar Wikimedia

Artikel ini merupakan daftar partai-partai politik di Armenia. Armenia menjalankan sistem multipartai dan memiliki banyak partai politik yang sebagian besar saling bekerja sama membentuk koalisi.[1]

Daftar isi

Partai-partai yang memiliki wakil di parlemenSunting

Nama Singkatan Ideologi Wakil di parlemen
Partai Republikan Armenia
Hayastani Hanrapetakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Հանրապետական Կուսակցություն
HHK
ՀՀԿ
Konservatisme kebangsaan 69
Partai Sejahtera Armenia
Bargavach Hayastani Kusaktsutyun
Բարգավաճ Հայաստանի Կուսակցություն
BHK
ԲՀԿ
Konservatisme liberal 37
Federasi Revolusionaris Armenia
Hay Heghapokhakan Dashnaktsutyun
Հայ Հեղափոխական Դաշնակցություն
ARF
ՀՅԴ
Sosialisme 5
Partai Kekuasaan Hukum
Orinats Yerkir
Օրինաց Երկիր Կուսակցություն
OEK
ՕԵԿ
Sentrisme 6
Partai Warisan
Zharangutyun
Ժառանգություն Կուսակցություն
Liberalisme 5
Independen

Անկուսակցական եւ խմբակցություններում չընդգրկված
2

Partai-partai lainnyaSunting

Nama Ideologi
Partai Keamanan Bangsa
«Ազգային Անվտանգություն» Կուսակցություն
NSPA
ԱԱԿ
Demokrasi sosial
Partai Seluruh Buruh Armenia Demokrasi sosial
Partai Demokrasi Liberal Armenia
Ramkavar Azatakan Kusaktsutyun
Ռամկավար Ազատական Կուսակցություն
ADL
ՌԱԿ
Liberal
Persatuan Arya Armenia
Hay Ariakan Miabanowt’yan
Հայ Արիական Միաբանության
HAM
ՀԱՄ
Ultranasionalis
Partai Komunis Armenia
Hayastani Komunistakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Կոմունիստական Կուսակցություն
HKK
ՀԿԿ
Komunis
Partai Konservatif Armenia
Hayastani Pahpanoghakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Պահպանողական Կուսակցություն
ՊԿ Konservatif
Persatuan Pembela Hak-Hak Konstitusional
Sahmanatrakan Iravunk Miutiun
Սահմանադրական Իրավունք Միություն
SIM
ՍԻՄ
Konservatif
Partai Demokrat Armenia
Hayastani Demokratakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Դեմոկրատական Կուսակցություն
ՀԴԿ Sosialis
Martabat, Demokrasi, Ibu Pertiwi Nasionalis
Keadilan
Ardarutyun
Արդարություն
Hukum dan Persatuan
Iravunk yev Miabanutyun
Իրավունք և Միաբանություն
Konservatif
Partai Demokrasi Liberal (Armenia)
Ramkavar Azatakan Kusaktsutyun (Hayastan)
Ռամկավար Ազատական Կուսակցություն (Հայաստան)
HRAK
ՌԱԿ(Հ)
Liberal
Hayazn
Hayazn
Հայազն
Hayazn
Հայազն
Nasionalis
Persatuan Demokrasi Liberal Armenia
Hayastani Zhoghovrdavarakan Azatakan Miutiun
Հայաստանի Ժողովրդավարական Ազատական Միություն
ՀԺԱՄ Liberal
Tanah Perkasa
Hzor Hayrenik
Հզոր Հայրենիք
Nasionalis
Gerakan Nasional Pan-Armenia
Hayots Hamazgayin Sharzhum
Հայոց Համազգային Շարժում
PANM
ՀՀՇ
Liberal
Persatuan Bangsa
Azgayin Miabanutyun
Ազգային Միաբանություն
Konservatif
Persatuan Demokrasi Bangsa
Azgayin Zhoghoverdakan Miyutiun
Ազգային Ժողովրդավարական Միություն
NDU
ԱԺՄ
Konservatif
Era Baru
Nor Zhamanakner
Նոր Ժամանակներ
Sentris
Partai Rakyat
Zhoghovrdakan Kusaktsutyun
Ժողովրդական Կուսակցություն
ԺԿ
Partai Rakyat Armenia
Hayastani Zhoghovrdakan Kusaktsutyun
Հայաաստանի Ժողովրդական Կուսակցություն
ՀԺԿ Sosialis
Partai Persatuan Komunis Progresif Armenia
Hayastani Arajadimakan Miyatsyal Kusaktsutyun
Հայաստանի առաջադիմական միացյալ կոմունիստական կուսակցություն
ՀԱՄԿ Komunis
Republik
Hanrapetutiun
Հանրապետություն
Konservatif
Partai Demokrasi Sosial Hunchakian
Sotsyal Demokrat Hencakian Kusaktsutyun
Սոցիալ դեմոկրատ Հնչակյան կուսակցություն
SDHP
ՍԴՀԿ
Demokrasi sosial /
Sosialis
Partai Persatuan Komunis Armenia
Hayastani Miatsyal Komunistakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Միացյալ Կոմւնիստակն Կուսակցություն
Komunis
Persatuan untuk Penentuan Nasib Bangsa
Azgayin Ingnoroshum Miavorum Kusaktsutyun
Ազգային ինքնորոշում միավորում կուսակցություն
NSDU
ԱԻՄ
Partai Persatuan Liberal Bangsa (MIAK)
Miatsyal Azatakan Azgayin Kusaktsutyun
Միացյալ Ազատական Ազգային Կուսակցություն
MIAK
ՄԻԱԿ
Demokrasi sosial

Partai-partai yang telah dibubarkanSunting

Nama Ideologi Catatan
Partai Demokrasi Armenakan Liberal
Armenakan-Ramkavar Azatakan Kusaktsutyun
Արմենական-Ռամկավար Ազատական Կուսակցություն
Liberal Bergabung dengan Partai Demokrasi Liberal
Partai Komunis Armenia
Hayastani Gomunistakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Կոմունիստական Կուսակցություն
ՀԿԿ Komunisme Partai yang ada pada masa Uni Soviet. Dibubarkan.
Partai Demokrasi Liberal Armenia
Hayastani Ramkavar Azatakan Kusaktsutyun
Հայաստանի Ռամկավար Ազատական Կուսակցություն
HRAK
ՀՌԱԿ
Liberal Bergabung dengan Partai Demokrasi Liberal

Lihat pulaSunting

ReferensiSunting

  1. ^ "An introduction to the political party landscape in Armenia" (PDF). www.eufoa.org. European Friends of Armenia Aisbl. Diakses tanggal 8 February 2015. 

Templat:Partai politik di Armenia