Saiful Apek

Mohd Saifulazam b. Mohammad Yusoff (lahir 12 Agustus 1969 di Gombak, Selangor, Malaysia), dikenal juga sebagai Saiful Apek, adalah seorang pelawak terkenal di Malaysia. Dia adalah anggota dari sebuah grup lawak Senario, kata "Apek" adalah istilah gaul Tionghoa untuk orang (yang sudah) tua.

Mohd Saifulazam b. Mohammad Yusoff
Saifulazam15102008.jpg
Mohd Saifulazam di sebuah taman
LahirMohd Saifulazam b. Mohammad Yusoff
12 Agustus 1969 (umur 53)
Gombak, Selangor, Malaysia
Nama lainSaiful Apek
Saifulazam
Apek Senario
PekerjaanPemain film
Pelawak
Sutradara
Tahun aktif1998 - sekarang
Tinggi171 cm (5 ft 7 in)
Suami/istriRoslina Abu Hassan (kahwin 1984)
Anak2

FilmografiSunting

FilmSunting

  • Pak Pong (2017)
  • Lu Mafia Gua Gangster (2016)
  • Gangsterock Kasi Sengat (2015)
  • Werewolf Dari Bangladesh (2015)
  • Banglasia (2014)
  • Mana Mau Lari (2014)
  • Kecoh Hantu Raya Tok Chai (2013)
  • Rock Ooo (2013)
  • Sofazr The Movie - Jiwa Kacau (2012)
  • Hantu Air (2012)
  • Bujang Terlajak (2012)
  • Raya Tak Jadi (2011)
  • Magika (2010)
  • 4 Madu (2010)
  • Kecoh Betul (2010)
  • The Wedding Game (2009)
  • Sifu & Tongga (2009)
  • Cicakman 2 - Planet Hitam (2008)
  • Duyung (2008)
  • Otai (2007)
  • Nana Tanjung 2 (2007)
  • Cicak-Man (2006)
  • Salah Bapak (2006)
  • Nana Tanjung (2006)
  • Bujang Senang (2006)
  • Man Laksa (2006)
  • Tak Ori Tapi OK (2005)
  • Senario XX (2005)
  • Lady Boss (2005)
  • KL Menjerit 1 (2005)
  • GK3 The Movie (2005)
  • Gila-Gila Pengantin Popular (2005)
  • Gangster (2005)
  • Anak Mami Kembali (2005)
  • Kuliah Cinta (2004)
  • Gila-Gila Pengantin Remaja (2004)
  • Cinta Luar Biasa (2004)
  • Bintang Hati (2004)
  • Biar Betul (2004)
  • Berlari Ke Langit (2004)
  • Lang Buana (2003)
  • MX3 (2003)
  • Laila Isabella (2003)
  • Jutawan Fakir (2003)
  • Gila Bola (2003)
  • KL Menjerit (2002)
  • Lagi Lagi Senario (2001)
  • Senario Lagi (2000)
  • Mimpi Moon (2000)
  • Senario The Movie (1999)
  • Puteri Impian 2 (1998)

Pranala luarSunting