Buka menu utama

Daftar angka dalam berbagai bahasa

Berikut ini adalah daftar angka dari digit 0 - 10 dalam berbagai bahasa.

Rumpun bahasa SemitikSunting

Rumpun bahasa Arab 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Arab /
Angka Abjad
٠

صِفْر
ṣifr

١

واحِد
wāḥid

٢

اِثنان
ʼiṯnān

٣

ثَلاثة
ṯalāṯä

٤

أرْبَعَة
ʼarbaʿä

٥

خَمْسة
ḫamsä

٦

سِتَّة
sittä

٧

سَبْعَة
sabʿä

٨

ثَمانِية
ṯamāniyä

٩

تِسْعة
tisʿä

١٠

عَشَرة
ʿašarä

Malta xejn wieħed tnejn tlieta erbgħa ħamsa sitta sebgħa tmienja disgħa għaxra
Rumpun bahasa Aramik 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Aram Biblikal חַד

ḥaḏ

תְּרֵין

təren

תְּלָתָה

təlāṯā

אַרְבְּעָה

ʾarbʿā

חַמְשָׁה

ḥamšā

שִׁתָּה

šittā

שַׁבְעָה

šaḇʿā

תְּמָנְיָא

təmānyā

תִּשְׁעָה

tišʿā

עַסְרָה

ʿasrā

Aram Modern âhad itr tlo:ta: árpa` hámsha: shé:'tta: shub`a: tmó:nya: tésh`a: `ásra:
Syria ܣܺܝܦܳܪ

sīpār

ܚܰܕ

ḥaḏ

ܬܪ̈ܶܝܢ

tərēn

ܬܠܳܬܳܐ

tlāṯā

ܐܰܪܒܥܳܐ

ʾarbʿā

ܚܰܡܫܳܐ

ḥamšā

ܫܬܳܐ، ܐܶܫܬܳܐ

šəṯā, ʾēštā

ܫܰܒܥܳܐ

šaḇʿā

ܬܡܳܢܝܳܐ

təmānyā

ܬܶܫܥܳܐ

tēšʿā

ܥܶܣܪܳܐ

ʿēsrā

Rumpun bahasa Ibrani 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ibrani (Biblikal) אֶפֶס אַחַת
אֶחָד
שְׁתַּיִם
שְׁנַיִם
שָׁלֹושׁ
שְׁלֹושָׁה
אַרְבַּע
אַרְבָּעָה
חָמֵשׁ
חֲמִשָּׁה
שֵׁשׁ
שִׁשָּׁה
שֶׁבַע
שִׁבְעָה
שְׁמֹונֶה
שְׁמֹונָה
תֵּשַׁע
תִּשְׁעָה
עֶשֶׂר
עֲשָׂרָה
Ibrani (Gematria) א ב ג ד ה ו ז ח ט י
Ibrani אפס אחת

אחד

שתיים

שניים

שלוש

שלושה

ארבע

ארבעה

חמש

חמישה

שש

שישה

שבע

שבעה

שמונה

שמונה

תשע

תשעה

עשר

עשרה

Ibrani (Tiberian) ʼẹṗes ʼạḥạṯ

ʼẹḥāḏ

eštạyim

ešnạyim

šālōš

šəlōšā

ʼarbạʻ

ʼarbāʻā

ḥāmēš

ḥamiššā

šēš

šiššā

šẹḇaʻ

šiḇʻā

šəmōnẹ

šəmōnā

tēšaʻ

tišʻā

ʻẹśer

ʻaśārā

Rumpun bahasa Semitik Timur 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Akkadian ištēn šena šalaš erbe ḥamiš šiššu sebe samāne tiše ešer
Rumpun bahasa Ethiopia 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Amharik ባዶ

bado

አንድ

and

ሁለት

hulät

ሦስት

sost

አራት

arat

አምስት

amməst

ስድስት

səddəst

ሰባት

säbat

ስምንት

səmmənt

ዘጠኝ

zäṭäñ

አሥር

asər

Rumpun bahasa MesirSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Mesir Pertengahan   wˁ(yw) śnw(y) ḫmt(w) fdw dỉw śrśw/śỉśw śfḫ(w) ḫmn(w) pśḏ(w) mḏ(w)
Mesir Akhir   wéʕe snéwe xámtʰe ftáw tíw sáw sáfxe xmáne pʰsíte múte
Koptik   oua snau šomnt ftoou tiou soou šašf šmoun psis mēt

Rumpun bahasa AustroasiatikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Khmer

សូន្យ
soun


មួយ
muəj


ពីរ
piː (pɨl)


បី
ɓəj


បួន
ɓuən


ប្រាំ
pram


ប្រាំមួយ
pram muəj


ប្រាំពីរ
pram piː (pram pɨl)


ប្រាំបី
pram ɓəj


ប្រាំបួន
pram ɓuən

Sino-Vietnam

linh, lênh


nhất


nhị

(兩)
(liǎng, lưỡng)


tam


tứ


ngũ


lục


thất


bát


cửu


thập

Vietnam không 𠬠

một

𠄩

hai

𠀧

ba

𦊚

bốn

𠄼

năm

𦒹

sáu

𦉱

bảy

𠔭

tám

𠃩

chín

𨒒

mười

Wa ra: loi bun puån lich a:lich sìtä' sha:tim

Rumpun bahasa AustronesiaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Proto-Austronesia *əsa

*isa

*duSa *təlu *Səpat *lima *ənəm *pito *walu *Siwa *(sa-)puluq
Rumpun bahasa Formosa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Amis cecay tosa tolo spat lima enem pito falo siwa mo^tep
Sakizaya cacay tosa tolo sepat lima enem pito walo siwa cacay a bataan
Seediq kingal daha teru sepac rima mmteru mpitu mmsepac mngari maxal
Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Aceh sifar

soh

sa duwa lhee peuet limong nam tujoh lapan sikureueng siploh
Bali nul besik

siki

dua telu papat lime nenem pitu kutus sia dasa
Banjar asa dua talu ampat lima anam pitu walu sanga sapuluh
Batak sada dua tolu opat lima onom pitu ualu sia sampulu
Bugis ceddi dua tellu empa lima enneng pitu arua asera seppulo
Cia-Cia dise

ise

rua

ghua

tolu pa'a lima no'o picu walu

oalu

siua ompulu
Cham sa dua klau pak lima nam tujuh dalapan salapan sapluh
Indonesia nol

kosong
sifar

satu
dua tiga[1] empat lima[2] enam tujuh delapan[3] sembilan sepuluh
Jawa (Kawi) sunya Angka 1.png

eka

Angka 2.png

dwi

Angka 3.png

tri

Angka 4.png

catur

Angka 5.png

panca

Angka 6.png

sad

Angka 7.png

sapta

Angka 8.png

asta

Angka 9.png

nawa

dasa
Jawa (Kuno)[4] das sa

(sa' / sak)

rwa tĕlu pāt lima nĕm pitu walu sanga sapuluh
Jawa (Krama) nol setunggal kalih tiga sekawan gangsal enem pitu wolu sanga sedasa
Jawa (Ngoko)[5] nol siji loro telu papat lima enem pitu wolu sanga sepuluh
Kelantan-Pattani kosong so duwo tigo pak limo ne tujoh lape smile spuloh
Madura nol settong dhuwa' tello' empa' lema' ennem petto' ballu' sanga' sapolo
Makassar ᨒᨚᨅ

lobbang
ᨊᨚᨒᨚ
nolo'

ᨙᨔᨙᨑ

se're

ᨑᨘᨕ

rua

ᨈᨒᨘ

tallu

ᨕᨄ

appa'

ᨒᨗᨆ

lima

ᨕᨊ

annang

ᨈᨘᨍ

tuju

ᨔᨂᨈᨘᨍ

sangantuju

ᨔᨒᨄ

salapang

ᨔᨄᨘᨒᨚ

sampulo

Melayu کوسوڠ

kosong
صيفر
sifar

ساتو

سواتو
satu
suatu

دوا

dua

تيݢ

tiga[1]

امڤت

empat

ليم

lima[6]

انم

enam

توجوە

tujuh

لاڤن

lapan

سمبيلن

sembilan

سڤولوه

sepuluh

Minangkabau[7] ciek duo tigo ampek limo anam tujuah salapan sambilan sapuluah
Sasak sekek due telo empat lime enam pituk baluk siwak sepulu
Sunda nol hiji dua tilu opat lima genep tujuh dalapan salapan sapuluh
Melayu Terengganu kosong se duwe tige pak lime nang tujoh lapang smilang spuloh
Melayu Tetun zero

nol

ida rua tolu hat lima nen hitu ualu sia sanulu
Tsat sa

ta

tua kiə pa ma naːn su paːn tu paːn piu
Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lawangan eray duaq toluu opaat limaq jawatn turu walo sie sepuluh
Cebuano wala

sero

usa duha tulo upat lima unom pito walo siyam napulo

pulo

Malagasy aotra isa

iray

roa telo efatra dimy enina fito valo sivy folo
Sangir-Minahasa sembau darua tatelu epa lima eneng pitu walu sio mapulo
Tagalog wala

sero

isá dalawá tatló apat limá anim pitó waló siyám sampû
Waray-Waray waray

sero

usá duhá tuló upat limá unóm pitó waló siyám napúlò
Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Fiji saiva dua rua tolu vaa lima ono vitu walu ciwa tini
Hawaii 'ole 'e-kahi 'e-lua 'e-kolu 'e-hā 'e-lima 'e-ono 'e-hiku 'e-walu 'e-iwa 'umi
Kiribati akea teuana uoua tenua aua nimaua onoua itua wanua ruaiwa tebwina
Māori tahi rua toru whā rima ono whitu waru iwa tekau

ngahuru

Marshall[8] o̧o juon ruo jilu emān ļalem jiljino jimjuon ralitōk ratimjuon jon̄oul
Motu ta rua toi hani ima tauratoi hitu taurahani taurahani-ta gwauta
Niue nakai taha ua tolu fa lima ono fitu valu hiva hogofulu
Rapanui tahi rua toru rima ono hitu va'u iva angahuru
Rarotongan Māori kare ta'i rua toru rima ono 'itu varu iva nga'uru
Rotuman ta rua folu hake lima ono hifu vạlu siva saghulu
Samoa o tasi lua tolu fa lima ono fitu valu iva sefulu
Tahiti hō'ē

tahi

piti toru maha pae ōno hitu va'u iva hō'ē 'ahuru
Tongan noa taha ua tolu fa nima ono fitu valu hiva hongofulu

taha noa

Chuuke eet érúúw één fáán niim woon fúús waan ttiw engoon
Tuvalu tahi

tasi

lua tolu fa lima ono fitu valu iva sefulu
Rumpun bahasa Trans–New Guinea 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Fataluku ukane ece utue ufate lime neme fitu kafa siva tane

ta'ane

Rumpun bahasa Papua Barat 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ternate rimói romdidi raange

(raːaŋe)

raha romtoha rara tomdí tufkange

(tufkaŋe)

sio nyagimói

(ŋaɡimoi)

Tidore rimoi malofo raŋe raha romtoa rora tomdiː tofkaŋe sio ɲaɡimoi

Rumpun bahasa KaukasiaSunting

KartvelianSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Georgian ერთი

erti

ორი

ori

სამი

sami

ოთხი

otxi

ხუთი

xuti

ექვსი

ekvsi

შვიდი

švidi

რვა

rva

ცხრა

cxra

ათი

ati

Laz არ

ar

ჟურ/ჯურ

žur/ǯur

სუმ

sum

ოთხ

otx

ხუთ

xut

ანსი/აში

ansi/aši

შქ(ვ)ით

šk(v)it

ოვრო

ovro

ცხო(ვ)რო

cxo(v)ro

ვით

vit

Svan ეშხუ

ešxu

ჲორი/ჲერუ/ჲერბი

jori/jeru/jerbi

სემი

sami

(ვ)ოშთხვ

(w)oštxw

ვოხვიშდ/ვოხუშდ

woxwišd/woxušd

უსგვა/უსკვა

usgwa/uskʼwa

იშგვიდ/იშკვიდ

išgwid/iškʼwid

არა

ara

ჩხარა

čxara

ჲეშდ

ješd

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Avar ноль

nol'

цо

co

кIиго

kʼigo

лъабго

łabgo

ункъо

unqʼo

щуго

ššugo

анлъго

anłgo

анкьго

anƛʼgo

микьго

miƛʼgo

ичIго

ičʼgo

анцIго

ancʼgo

Hunzib гьы

hə̃s

къану

qʼanu

лъана

łana

окъен

oqʼen

лъино

łino

илъно

iłno

алIно

aƛno

белIно

beƛno

учIин

učʼin

ацIын

acʼən

Chechen нул

nul

цхьаъ

cẋaj

шиъ

şij

кхоъ

qoj

диъ

dij

пхиъ

pxij

ялхI

yalx

ворхI

vorh

бархI

barh

исс

iss

итт

itt

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Abkhaz акы

akʼə

ҩба

ɥəba

хҧа

χpa

ҧшьба

pʃba

хуба

χʷba

фба

fba

бжьба

bʒba

ааба

aːba

жәба

ʒʷba

жәаба

ʒʷaba

Abaza закIы

zakʼə

гIвба

ʕʷəbɑ

хпа

χpɑ

пщба

pʃbɑ

хвба

χʷbɑ

цба

t͡sbɑ

бжьба

bʒbɑ

агIба

aʕba

жвба

ʒʷba

жваба

ʒʷaba

Ubykh за

za

тIқва

tʼqʷʼa

ща

ɕa

плIы

pʼɬʼə

шхы

ʃxə

фы

блы

blə

Ғва

ʁʷa

бҒьы

bʁʲə

жвы

ʒʷə

Rumpun bahasa Chukotko-KamchatkanSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Alutor hennan ngita-q ngerù-qqe ngerà-qqe, mellengina hennanmet-legen ngeyamet-legen amngeyoot-kin qonacgen-kin menget-kina
Chukchi ynnen ñireq ñyroq ñyraq mytlyñyn ynnanmytlyñyn ñer'amytlyñyn amñyrootken qonacgynken myngytken
Koryak ennen ngicce-q ngeyo-q ngeya-q mellengena ennenmet-lengen ngey'amet-lengen amngeyoot-ken qonacgen-ken menget-kena

Rumpun bahasa DravidiaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kannada

ಸೊನ್ನೆ
sonne


ಒಂದು
ondu


ಎರಡು
eraḍu


ಮೂರು
mūru


ನಾಲ್ಕು
nālku


ಐದು
aidu


ಆರು
āru


ಏಳು
ēḷu


ಎಂಟು
eṇṭu


ಒಂಭತ್ತು
ombhattu

೧೦

ಹತ್ತು
hattu

Malayalam

പൂജ്യം
pūjyam


ഒന്നു
onnu


രണ്ടു
raṇṭu


മൂന്നു
mūnnu


നാലു
nālu


അഞ്ചു
añcu


ആറു
āṟu


ഏഴു
ēḻu


എട്ടു
eṭṭu


ഒന്പതു
onpatu

൰/൧൦

പത്തു
pattu

Tamil

பூஜ்யம்
pūjyam


ஒன்று
oṉdṟu


இரண்டு
irandu


மூன்று
mūṉdṟu


நான்கு
nāṉgu


ஐந்து
aindhu


ஆறு
āṟu


ஏழு
ēḻu


எட்டு
eṯṯu


ஒன்பது
oṉbadhu


பத்து
paththu

Telugu

సున్న
sunna


ఒకటి
okati


రెండు
rendu


మూడు
mūḏu


నాలుగు
nālugu


ఐదు
aidu


ఆరు
āru


ఏడు
ēdu


ఎనిమిది
enimidi


తొమ్మిది
tommidi

౧౦

పది
padi

Rumpun bahasa Indo-EropaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Proto-Indo-Eropa *oinos/*oiwos

/*oikos/*sems

*duwou *treies *kʷetwores *penkʷe *s(w)eḱs *septṃ *oḱtou *newṇ *deḱṃt

AlbaniaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Albania (Tosk) zero një dy tre katër pesë gjashtë shtatë tetë nëntë dhjetë

Rumpun bahasa AnatoliaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hittit *ās dān tēries meyawes

ArmenianSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Eastern) Armenian զրո

zro

մեկ

mek

երկու

yerkou

երեք

yereḳ

չորս

č̣ors

հինգ

hing

վեց

vec̣

յոթ

yoṭ

ութ

ouṭ

ինը

inə

տասը

tasə

Rumpun bahasa KeltikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Gaulish oino do tri petor pempe suekos sextam oxtu nau decam
Rumpun bahasa Britonik 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Breton mann unan daou (m)

div (f)

tri (m)

teir (f)

pevar (m)

peder (f)

pemp c’hwec’h seizh eizh nav dek
Cornish mann onen dew (m)

diw (f)

tri (m)

teyr (f)

peswar; pajar (m)

peder (f)

pymp; pemp hwegh seyth eth naw deg
Wales[9] dim un dau (m)

dwy (f)

tri (m)

tair (f)

pedwar (m) pedair (f) pump chwech saith wyth naw deg
Rumpun bahasa Goidelik 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Irlandia náid

[ˈn̪ˠaːdʲ]

aon

[ˈeːn̪ˠ]


[ˈd̪ˠoː]

trí

[ˈt̪ˠɾʲɪ]

ceathair

[ˈcahəɾʲ]

cúig

[ˈkuːɟ]


[ˈʃeː]

seacht

[ˈʃaxt̪ˠ]

ocht

[ˈɔaxt̪ˠ]

naoi

[ˈn̪ˠiː]

deich

[ˈdʲɛç]

Manx neunhee nane jees tree kiare queig shey shiaght hoght nuy jeih
Gaelik Skotlandia neoni aon trì ceithir còig sia seachd ochd naoi deich

Rumpun bahasa JermanikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Gothik ains twai þreis fidwor fimf saíhs sibun ahtau niun taíhun
Rumpun bahasa Jermanik Barat 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Inggris Lama an

ān
[ɑːn]

tƿa

twā
[twɑː]

þri

þrī
[θriː]

feoƿer

fēower
[feː͡ower]

fif

fīf
[fiːf]

sex

sex
[seks]

seofon

seofon
[se͡ovon]

eahta

eahta
[æ͡ɑxta]

niȝon

niġon
[nijon]

tien

tīen
[tiː͡yn]

Inggris Pertengahan ón twó thréo fower/foure fyve syxe seovene eyghte nyne/nighen tene
Inggris Chaucerian oon two thré fowre five syxe/sexe sevene eighte nyne ten
Yola oane twye dhree vowér veeve zeese zebbem ayght neene dhen
Skotlandia nocht ane twa three fower five sax seiven aicht nine ten
Inggris zero / nil / nought one two three four five six seven eight nine ten
Frisia Saterland[10] een two tjo fjauer fieuw säks soogen oachte njuugen tjoon
Afrikaans[11] nul een twee drie vier vyf ses sewe agt nege tien
Belanda nul

[nʏl]

één

[eːn]

twee

[tʋeː]

drie

[dri]

vier

[vir]

vijf

[vɛif]

zes

[zɛs]

zeven

[zeːvən]

acht

[ɑxt] or [ɑçt]

negen

[neːɣən] or
[neːʝən]

tien

[tin]

Flemish Barat ièn twiè drie viere vuvve zèsse zēvne achte nēgne tiene
Limburg nöl ein twie drie veer vief zès zeve ach neuge teen
Low German null een twee dree veer fiev söss söven acht negen tien
Jerman null

[nuːl]

eins

[aɪns]

zwei, zwo

[tsvaɪ; tsvɔ]

drei

[dʀaɪ]

vier

[fi:ʀ]

fünf

[fy:nf]

sechs

[zɛks]

sieben

[zi:bən]

acht

[axt]

neun

[nɔʏn]

zehn

[tse:n]

Yiddish אײנס

eyns

צװײ

tsvey

דרײ

drey

פֿיר

fir

פֿינף

finf

זעכס

zeks

זיבן

zibn

אכט

akht

נײן

neyn

צען

tsen

Luxembourg[12] eent zwee dräi véier fënnef sechs siwen aacht néng zéng
Bavaria[13] null/nui oas zwoa drei fiare fimfe sechse sieme åchte neine zene
Alemannik[14] ei (m/f)

eis (n)

zwe (m)

zwo (f)
zwöi/zwei (n)

drei (m/f)

drü (n)

vier foif/föif/füüf sächs siibe/sibe acht nüün zäh
Norse Lama einn tveir þrír fjórir fimm sex sjau átta níu tíu
Islandia Lama einn tueir þrír fiórer fimm sex siau átta nío tío
Islandia núll einn (m)

ein (f)
eitt (n)

tveir (m)

tvær (f)
tvö (n)

þrír (m)

þrjár (f)
þrjú (n)

fjórir (m)

fjórar (f)
fjögur (n)

fimm sex sjö átta níu tíu
Faroe null ein (m & f)

eitt (n)
einir (m.pl)
einar (f.pl)
eini (n.pl)

tveir (m)

tvær (f)
tvey (n)

tríggir (m)

tríggjar (f)
trý (n)

fýra fimm seks sjey átta níggju tíggju
Norwegia (Bokmål) null en (m)

ei (f)
ett (n)

to tre fire fem seks sju / syv åtte ni ti
Norwegian (Nynorsk) null éin (m)

éi (f)
eitt (n)

to tre (tri) fire fem seks sju åtte ni ti
Norwegia (Høgnorsk) null ein (m)

ei (f)
eitt (n)

tvo (m & f)

tvau (n)

tri (m & f)

try (n)

fjore (m & n)

fjora (f)

fem seks sjau åtta nio tio
Denmark nul en (et) to tre fire fem seks syv otte ni ti
Swedia noll en (ett) två tre fyra fem sex sju åtta nio tio

Rumpun bahasa ItalikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Latin (NVLLVM)

(nūllum)

VNVS, VNA, VNVM

ūnus, ūna, ūnum

DVO, DVAE, DVO

duo, duae, duo

TRES, TRIA

trēs, tria

QVATTVOR

quattuor

QVINQVE

quīnque

SEX

sex

SEPTEM

septem

OCTO

octō

NOVEM

novem

DECEM

decem

Latin Vulgar *nullo *uno *duos, *dvi *tres *quattor *cinque *ses *septe *octo *nove *dece
Sardinia[15] zeru unu duos tres battoro chimbe ses sette otto noe deghe
Romania zero unu, una doi, două trei patru cinci şase şapte opt nouă zece
Italia zero

[ˈdzɛro]

uno

[ˈuno]

due

[ˈdue]

tre

[tre]

quattro

[ˈkwatːro]

cinque

[ˈtʃiŋkwe]

sei

[ˈsɛi]

sette

[ˈsɛtːe]

otto

[ˈɔtːo]

nove

[ˈnɔve]

dieci

[ˈdjɛtʃi]

Sicilia unu dui tri quattru cincu sie setti ottu novi deci
Rumpun bahasa Gallo-Italian 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genoa ün, ün-a duî, dùe tréi, trèe cuatru sincue sète ötu nööve dêxe
Lombard[16] vun duu trii quatter cinqu ses sett vott noeuv des
Milan vun, voeuna duu, dò trii, trè quatter cinq sès sètt vòtt noeuf dès
Piedmont ün trè quatr sinc sés sèt öt nöu dés
Venesia[17] xero on do tri cuatro sinque sié sete oto nóve diéxe
Langues d'oïl (Roman) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Perancis zéro

[zeʁɔ]

un (m)

une (f)
[œ̃]; [yn]

deux

[dø]

trois

[tʁwa]

quatre

[katʁ]

cinq

[sɛ̃k]

six

[sis]

sept

[sɛt]

huit

[ɥit]

neuf

[nøf]

dix

[dis]

Norman zéro eun déeus treis quate chin syis set huit neu dyis
Katalan[18] zero u/un, una dos, dues tres quatre cinc sis set vuit/huit nou deu
Languedocien zèro un, una dos, doas tres quatre cinc sièis sèt uèch nòu dètz
Asturia[19] ceru un, una dous, dúas tres cuatru cincu seis siete ochu nueve diez
Portugis zero

[zɛɾu]

um (m)

uma (f)
[um; umɐ]

dois/dous (m)

duas (f)
[dois; dous;
duas]

três

[tɾes]

quatro

[kwɐtɾu]

cinco

[sĩku]

seis

[ses]

sete

BP: [sɛtʃi]
EP: [sɛtɨ]

oito

[ɔjtu]

nove

[nɔv(i)]

dez

[dɛz]

Spanyol cero
uno (isolate)

un (m)
una (f)

dos tres cuatro cinco seis siete ocho nueve

[nweβe]

diez
Ladino זִרוֹ

zyro

אוּנוּ

unu

דוֹ

do

טְרֵי

tre

קוּאַטְרוּ

cuatru

סִינְקוּ

sincu

סֵיש

sex

סִייֵּטִי

sieti

אוֹג׳וּ

ochu

מוּאֵיוִי

muevi

דִייֵּס

dies

Aragon zero un/uno dos tres cuatro/cuatre zinco/zingo seis/sais siete/siet güeito/ueito nueu diez

Rumpun bahasa GreekSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Proto-Helenik *hems *duwō *treies *kʷetwores *penkʷe *hweks *hepta *oktō *ennewa *deka
Mycenaean eme duwou/dwo tris qetoro peqe fhɛks ennewo

Rumpun bahasa BaltikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Prussia Lama aīns dwāi trijan keturjāi pēnkjāi uššai *septīnjai *astōnjai *newīnjai desīmtan
Lithuania nulis vienas du trys keturi penki šeši septyni aštuoni devyni dešimt
Latvia nulle viens divi trīs četri pieci seši septiņi astoņi deviņi desmit

Rumpun bahasa SlavikSunting

Rumpun bahasa Slavik Timur 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Belarusia

(Łacinka)

нуль

nul'
(nul)

адзін

adzin

два

dva

тры

try

чатыры

čatyry

пяць

pjac'
(piać)

шэсць

šèsc'
(šesć)

сем

sem
(siem)

восем

vosem
(vosiem)

дзевяць

dzevjac'
(dzieviać)

дзесяць

dzesjac'
(dziesiać)

Rusia ноль

nol'
[ˈnolʲ]

один, одна, oднo

odin, odna, odno
[ɐˈdʲin; ɐdˈna; ɐdˈno]

два, две

dva, dve
[dva; dvʲe]

три

tri
[trʲi]

четыре

četyre
[t͡ɕɪˈtɨrʲe]

пять

pyat'
[ˈpʲatʲ]

шесть

šest'
[ʂesʲtʲ]

семь

sem'
[ˈsʲemʲ]

восемь

vosem'
[ˈvosʲɪmʲ]

девять

devyat'
[ˈdʲevʲɪtʲ]

десять

desyat'
[ˈdʲesʲɪtʲ]

Ukraina нуль

nul'

один

odyn

два

dva

три

try

чотири

čotyry

п'ять

p'yat'

шiсть

šist'

сiм

sim

вiсiм

visim

дев'ять

dev'yat'

десять

desyat'

Rumpun bahasa Slavik Barat 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ceko nula

[nula]

jeden

[jɛdɛn]

dva

[dva]

tři

[tr̝̊ɪ]

čtyři

[t͡ʃtɪr̝̊ɪ]

pět

[pjɛt]

šest

[ʃɛst]

sedm

[sɛdm̩]

osm

[o̞sm̩]

devět

[dɛ.vjɛt]

deset

[dɛsɛt]

Kashubia nul jeden dwa trzë sztërë piãc szesc sétmë òsmë dzewiãc dzesãc
Polandia zero

[zɛrɔ]

jeden

[jɛdɛn]

dwa

[dva]

trzy

[tʐɨ]

cztery

[tʂtɛrɨ]

pięć

[pʲjɛ̃tɕ]

sześć

[ʂɛɕtɕ]

siedem

[ɕɛdem]

osiem

[ɔɕɛm]

dziewięć

[dʑɛvʲjɛ̃tɕ]

dziesięć

[dʑɛɕɛ̃tɕ]

Slowakia nula

[nula]

jeden

[jɛdɛn]

dva

[dva]

tri

[trɪ]

štyri

[ʃtɪrɪ]

päť

[pɛc]

šesť

[ʃɛsc]

sedem

[sɛɟɛm]

osem

[ɔsɛm]

deväť

[ɟɛvɛc]

desať

[ɟɛsac]

Bosnia nula jedan dva tri četiri pet šest sedam osam devet deset
Bulgaria нула

nula

едно

edno

две

dve

три

tri

четири

četiri

пет

pet

шест

šest

седем

sedem

осем

osem

девет

devet

десет

deset

Kroasia nula jedan dva tri četiri pet šest sedam osam devet deset
Makedonia нула

nula

еден

eden

два

dva

три

tri

четири

četiri

пет

pet

шест

šest

седум

sedum

осум

osum

девет

devet

десет

deset

Serbia нула

nula

један

jedan

два

dva

три

tri

четири

četiri

пет

pet

шест

šest

седам

sedam

осам

osam

девет

devet

десет

deset

Slovenia nič ena dve, dva tri štiri pet šest sedem osem devet deset

Rumpun bahasa Indo-AryaSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sansekerta Weda eka d(u)vāu tri catur pañca ṣaṣ sapta aṣṭāu nava daśa
१०
Sansekerta शून्य

śūnya

एकम् (n) / एकः (m) / एका (f)

ekam / ekaḥ / ekā

द्वे (n) / द्वौ (m) / द्वा (f)

dve / dvai / dvā

त्रीणि (n) / त्रयः (m) / तिस्रः (f)

trīṇi / trayaḥ / tisraḥ

चत्वारि (n) / चत्वारः (m) / चतस्रः (f)

catvāri / catvāraḥ / catasraḥ

पञ्च

pañca

षष्

ṣaṣ

सप्त

sapta

अष्ट

aṣṭa

नव

nava

दश

daśa

Pali suññatā eka dve tayo cattāro pañca cha satta aṭṭha nava dasa

rasa
lasa
ḷasa

Hindi शून्य

śūnya
[ʃuːnjə]

एक

ēk
[eːk]

दो


[d̪oː]

तीन

tīn
[t̪iːn]

चार

cār
[t͡ʃaːɾ]

पाँच

pān̄c
[pãːt͡ʃ]

छः

chah
[t͡ʃʰɛ]

सात

sāt
[saːt̪]

आठ

āṭh
[aːʈʰ]

नौ

nau
[nɔː]

दस

das
[d̪əs]

Urdu ۰

صفر
[sɪfər]

۱

ایک
[eːk]

۲

دو
[d̪oː]

۳

تین
[t̪iːn]

۴

چار
[t͡ʃaːɾ]

۵

پانچ
[pãːt͡ʃ]

۶

چھ
[t͡ʃʰɛ]

۷

سات
[saːt̪]

۸

آٹھ
[aːʈʰ]

۹

نو
[nɔː]

۱۰

دس
[d̪əs]

Marathi शून्य

śūnya
[ɕuːnjə]

एक

ēk
[eːk]

दोन

dōn
[d̪oːn]

तीन

tīn
[t̪iːn]

चार

cār
[t͡saːɾ]

पांच

pān̄c
[paːnt͡s]

सहा

sahā
[s̪əɦaː]

सात

sāt
[saːt̪]

आठ

āṭh
[aːʈʰ]

नऊ

naū
[nəuː]

दहा

dahā
[d̪əɦaː]

Nepal सुन्ना

sunna

एक

ek

दुइ

dui

तीन

tīn

चार

cār

पाँच

pāṁc


chhā

सात

sāt

आठ

āṭh

नौ

nau

दश

daś

১০
Assam শূন্য

[xujnːo]

এক

[ek]

দুই

[duj]

তিনি

[tini]

চাৰি

[saɾi]

পাঁছ

[pas]

ছয়

[sɔe]

সাত

[xat]

আঠ

[at]


[nɔ]

দহ

[dɔx]

Bengal শুন্য

shūn'ya
[ʃunːo]

এক

êk
[æk]

দুই

dui
[d̪uj]

তিন

tin
[t̪in]

চার

car
[t͡ʃaɹ]

পাঁচ

pãc
[pãt͡ʃ]

ছয়

chhoe
[t͡ʃʰɔe]

সাত

shat
[ʃat̪]

আট


[aʈ]

নয়

noe
[nɔe]

দশ

dôsh
[d̪ɔʃ]

Gujarat

શૂન્ય
śūnya


એક
ēk


બે


ત્રણ
traṇ


ચાર
cār


પાંચ
pān̄c



cha


સાત
sāt


આઠ
āṭh


નવ
nav

૧૦

દસ
das

Punjabi

ਸਿਫਰ
sifar


ਇੱਕ
ikk


ਦੋ
do


ਤਿੰਨ
tinn


ਚਾਰ
chār


ਪੰਜ
pañj


ਛੇ
chhē


ਸੱਤ
satt


ਅੱਠ
aṭṭh


ਨੌਂ
nauṃ

੧੦

ਦਸ
das

Sinhala ශුන්‍යය

śūnyaya

එක

eka

දෙක

deka

තුන

thuna

හතර

hathara

පහ

paha

හය

haya

හත

hatha

අට

aṭa

නවය

navaya

දහය

dahaya

Rumpun bahasa IranSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
۰ ١ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰
Avesta avEa

aayva

avd

dva

ir

thre

raw ac

chathwar

nacap

panchan

Sav§K

khshvash

natpah

haptan

natSa

ashtan

.navan

navan

nasad

dasan

Persia Pertengahan ēw, ēk, yak čahār panz šaš haft hašt dah
Khwarezmi ʾyw

*ēw

ʾδʸw šy cfʾr pnc ʾx ʾβd ʾšt šʾδ

*šāδ

δʸs
Pashto يو

[jəw]

دوه

[dwɑ]

درې

[dre]

څلور

[tsɑˈlor]

پنځه

[pinˈdzə]

شپږ

[ʃpəʐ]

اووه

[uˈwə]

اته

[ɑˈtə]

نه

[nə]

لس

[ləs]

Kurdi, Kurmanji sifir/zîro yek çwar pênj şeş hewt/heft heşt no/neh de/deh
Persia صفر

sefr

یک

yek

دو

do

سه

se

چهار

cahâr

پنج

panj

شش

šeš

هفت

haft

هشت

hašt

نه

noh

ده

dah

Tajikistan сифр

sifr

як

yak

ду

du

ce

se

чор, чаҳор

çor, çahor

панҷ

panj

шаш

şaş

ҳафт

haft

ҳашт

haşt

нӯҳ

nūh

даҳ

dah

Balochi yakk do sey čár panč šaš hapt hašt noh dah
Ossetia иу

iw

дыууæ

dywwæ

æртæ

ærtæ

цыппар

cyppar

фондз

fondz

æхсæз

æxsæz

авд

avd

аст

ast

фараст

farast

дæс

dæs

Zazaki yew hirê çehar panc şeş hewt heşt new des

Rumpun bahasa JaponikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jepang

まる
maru


ひと
hito


ふた
futa



mi



yo
よん
yon


いつ
itsu


む 
mu


なな
nana



ya


ここの
kokono


とお

Jepang Lama ひと

pitö

ふた

puta


mi


いつ

itu


mu

なな

nana


ya

ここの

kökönö

とを

töwo

Okinawa てぃー

たー

みー

ゆー

いち

ʔichi

むー

なな

nana

やー

くくぬ

kukunu

とぅー

tū 

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sino-Jepang Go-on

りょう
ryō


いち
ichi



ni


さん
san



shi



go


ろく
roku


しち
shichi


はち
hachi



ku


じゅう

Sino-Jepang Kan-on

れい
rei


いつ
itsu



ji


さん
san



shi



go


りく
riku


しつ
shitsu


はつ
hatsu


きゅう
kyū 


しゅう
shū


Rumpun bahasa MongolikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Baoan nege ĝuar ĝuraŋ deraŋ tavoŋ ǯirĝoŋ doloŋ niman jesoŋ habraŋ

Rumpun bahasa Sino-TibetanSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Mandarin liŋ

líng

i


ɑ˞/liɑŋ

èr/liǎng
二/兩

sän

sān

sɿ


u


liɤʊ

liù

tɕʰi




tɕiɤʊ

jiǔ

ʂʅ

shí

Mandarin Timur Laut líng


èr/liǎ

二/倆

sān/sā

三/仨



liù



jiǔ

shí

Kanton lɪŋ

lìhng

jɐt

yāt

ji/lœŋ

yih/léuhng
二/兩

sam

sāam

sei

sei

ŋ̩

ńgh

lʊk

luhk

tsʰɐt

chāt

pat

baat

kɐu

gáu

sɐp

sahp

Hokkien Taiwan lêng/khòng

零/空

chi̍t/it

蜀/一

nn̄g/jī

兩/二

saⁿ/sam

sì/sù

gō͘/ngó͘

la̍k/lio̍k

chhit

poeh/pat

káu/kiú

cha̍p/si̍p

Rumpun bahasa Tibeto-BurmanSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Myanmar

သုည
su.nya.
[θòuɴɲa̰]


တစ်
tac
[tiʔ]


နှစ်
hnac
[n̥iʔ]


သုံး
sum:
[θóuɴ]


လေး
le:
[lé]


ငါး
nga:
[ŋá]


ခြောက်
hkrauk
[tɕʰauʔ]


ခုနစ်
hku. hnac
[kʰùɴ n̥iʔ]


ရှစ်
hrac
[ʃiʔ]


ကိုး
kui:
[kó]

၁၀

ဆယ်
chai
[sʰɛ̀]

Rumpun bahasa TibetSunting
Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Dzongkha (Bhutan) ཀླད་ཀོར་
གཅིག་

ci

གཉིས་

nyi

ཐམ་

sum

བཞི་

zhi

ལྔ་

nga

དྲུག་

druk

བདུན་

dün

བརྒྱད་

དགུ་

gu

བཅུ་ཐམ་

chútham

Rumpun bahasa Tai–KadaiSunting
Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lao

ສູນ
sun


ນຶ່ງ
nueng


ສອງ
song


ສາມ
sam


ສີ່
si


ຫ້າ
ha


ຫົກ
hok


ເຈັດ
chet


ແປດ
paet


ເກົ້າ
kaw

໑໐

ສິບ
sip

Thai

ศูนย์
sǔn


หนึ่ง
nuèng


สอง
sŏng


สาม
săm


สี่


ห้า


หก
hòk


เจ็ด
chèt


แปด
pàet


เก้า
kâw

๑๐

สิบ
sìp

Rumpun bahasa TurkSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Äynu yäk du si čar pänj šäš häp(t) häš(t) noh dah
Azerbaijani sıfır bir iki üç dörd beş altı yeddi səkkiz doqquz on
Kazakh нөл

nöl

бір

bir

екі

eki

үш

üş

төрт

tört

бес

bes

алты

altı

жеті

jeti

сегіз

segiz

тоғыз

toğız

он

on

Kyrgyz нөль

nöl'

бир

bir

эки

eki

үч

üç

төрт

tört

беш

beş

алты

altı

жети

jeti

сегиз

segiz

тогуз

toguz

он

on

Tatar ноль

nol

бер

ber

ике

ike

өч

öç

дүрт

dürt

биш

biş

алты

altı

җиде

cide

сигез

sigez

тугыз

tuğız

ун

un

Turki sıfır bir iki üç dört beş altı yedi sekiz dokuz on
Turkmen нол

nol

бир

bir

ики

iki

үч

üç

дөрт

dört

бәш

bäş

алты

alty

еди

ýedi

секиз

sekiz

докуз

dokuz

он

on

Uyghur نۆل

нөль
nöl

بىر

бир
bir

ىككى

икки
ikki

ئۈچ

үч
üch

تۆت

төт
töt

بەش

бәш
besh

ئالتە

алтә
alte

يەتتە

йәттә
yette

سەككىز

сәккиз
sekkiz

توققۇز

тоққуз
toqquz

ون

он
on

Uzbek нол, сифр

nol, sifr

бир

bir

икки

ikki

уч

uch

тўрт

toʻrt

беш

besh

олти

olti

етти

yetti

саккиз

sakkiz

тўққиз

toʻqqiz

ўн

oʻn

Rumpun bahasa UralikSunting

Bahasa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Estonia null üks kaks kolm neli viis kuus seitse kaheksa üheksa kümme
Finlandia nolla yksi kaksi kolme neljä viisi kuusi seitsemän kahdeksan yhdeksän kymmenen
Hungaria nulla

[ˈnulːɒ]

egy

[ɛɟ]

kettő / két

[ˈkɛtːøː] atau [keːt]

három

[ˈhaːrom]

négy

[neːɟ]

öt

[øt]

hat

[hɒt]

hét

[heːt]

nyolc

[ɲolts]

kilenc

[ˈkilɛnts]

tíz

[tiːz]

ReferensiSunting

  1. ^ a b In Kedukan Bukit inscription the numeral tlu ratus appears as three hundred, tlu as three, in http://www.wordsense.eu/telu/ the word telu is referred to as three in Malay, although the use of telu is very rare.
  2. ^ The Sanskrit loanword: Pancasila is the 5 principles of sukarno explained here: Pancasila (politics), "Panca" means 5, "Sila" means "pillar", "principle".
  3. ^ Lapan is a known shortage of Delapan.
  4. ^ Zoetmulder, P.J., Kamus Jawa Kuno-Indonesia. Vol. I-II. Terjemahan Darusuprapto-Sumarti Suprayitno. Jakarta: PT. Gramedia Pustaka Utama, 1995.
  5. ^ [1] Javanese alphabet, pronunciation, and (Aksara Jawa), http://www.omniglot.com/writing/javanese.htm
  6. ^ The Sanskrit loanword: "Panca" means 5, in the name of Siti Nurhaliza songs disc, "Pancawarna" which means: "5 colors".
  7. ^ [2]
  8. ^ Cook, Richard (1992). Peace Corps Marshall Islands: Marshallese Training Manual (PDF), pg. 22. Accessed August 27, 2007
  9. ^ The numbers from 11 to 20 shown here are part of the traditional vigesimal system. A newer decimal system also exists – see Welsh numerals.
  10. ^ [3]
  11. ^ languagesandnumber
  12. ^ [4]
  13. ^ [5]
  14. ^ [6]
  15. ^ [7]
  16. ^ [8]
  17. ^ [9]
  18. ^ [10]
  19. ^ [11]

Pranala luarSunting