Ayang-Ayang Gung

Ayang-ayang gung merupakan Lagu Permainan Sunda yang dinyanyikan sambil meletakan tangan ke atas pundak (ayang-ayangan), berbaris sejajar.[1]Biasanya merupakan lagu pangantar dalam bermain ucing kuriling atau ucing peungpeun.[1]Lagunya di bawah ini:

ayang ayang gung

Ayang-ayanggung,
gung goongna ramé,
ménak Ki Mas Tanu,
nu jadi wadana,
naha manéh kitu,
tukang olo-olo,
loba anu giruk,
ruket jeung Kumpeni,
niat jadi pangkat,
katon kagoréngan,
ngantos Kangjeng Dalem,
lempa lempi lempong
jalan ka Batawi ngemplong.[1][2]


Lagu lainnya:


Oyong-oyong bangkong,'
kong parakan nyambut,
buten buah beunying,
nyingsat ka cawéné,
néang nu ngajuru,
rungkad sajajagat,
gatrik naék munding,
dingklak ka landeuhkeun,
keuna kana burang,
rangkék naék jambé,
béo wliyulah,
laha dina bilik,
lika meunang nguseup,
seupan leunca ngora,
ratib ngan duaan,
anteur kami mulang,
langka munding bulé,
lédéh kahujanan,
nangtung jadi ratu,
tuan besar senang,
nangtung ka nu butuh,
tutali tumenggung,
gung goongna ramé,
ménak Ki Wastanu,
nu jadi wadana,
naha manéh kitu,
tukang olo-olo,
loba anu giruk,
ruket jeung Kumpeni,
niat jadi pangkat,
katon kagoréngan,
ngantos Kangjeng Dalem,
lempa lempi lempong
jalan ka Batawi ngemplong,
plong ka kulon plong ka wétan,
tantara Lemah-abang,
bangkong luncat ka sawah,
wahon Abdul Wahab,
Habib tukang bajigur,
Gurka kurang ajar,
jarah ka Batutulis,
lisung nini-nini,
Nipong tukang tipu,
puas dibom atum,
tuma nyaliara,
ramé di Jakarta,
tara ti sasari,
ribut loba Indo,
Indonésia Meredéka.[1]

ReferensiSunting

  1. ^ a b c d Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. ^ [https://web.archive.org/web/20151122124451/http://distrowebsite.com/?pg=articles&article=59589 Diarsipkan 2015-11-22 di Wayback Machine. Kawih kaulinan barudak]](diakses tanggal 03 Mei 2011)