Amy Search

pemeran dan penyanyi laki-laki asal Malaysia


Suhaimi bin Abdul Rahman atau Amy Search (lahir di Batu Pahat, Johor, Malaysia, 28 Juli 1958; umur 62 tahun) adalah seorang penyanyi, aktor, dan musisi Malaysia yang berdarah Melayu.

Amy Search
Amy Search
Latar belakang
Nama lahir Suhaimi bin Abdul Rahman
Nama lain Amy Search
Lahir 28 Juli 1958 (umur 62)
Bendera Malaysia Distrik Batu Pahat, Johor, Federasi Malaya (kini Malaysia)
Suku bangsa Melayu
Jenis musik Rock
Pekerjaan penyanyi, aktor, musisi
Instrumen vokal
Tahun aktif 1981-sekarang
Perusahaan rekaman Musica Studio's
Pasangan Norhasliza Hassan (k. 2003)
Agama Islam

DiskografiSunting

Album SoloSunting

  1. Magic (1994)
  2. Camouflage (1997)
  3. Aku (1999)
  4. Suatu Masa (2000)
  5. IKON - A Rockstar Chronicle (2006)

FilmografiSunting

  • Kembara Seniman Jalanan (1986)
  • Rozana Cinta '87 (1987)
  • Sayang (1987)
  • Kepala Angin (1987)
  • Fenomena (1990)
  • Isabella (1990)
  • Rock (2005)
  • Lu Pikirlah Sendiri de Movie (2010)

Pranala luarSunting