Buka menu utama

The Cheetah Girls: One World ialah telefilm asli Disney Channel ketiga yang dibintangi kumpulan cereka The Cheetah Girls yang ditayangkan buat julung kalinya pada 22 Agustus 2008.

The Cheetah Girls: One World
SutradaraPaul Hoen
ProduserDebra Martin Chase
PenulisNisha Ganatra
PemeranAdrienne Bailon
Sabrina Bryan
Kiely Williams
MusikDavid Lawrence
SinematografiDonald Duncan
PenyuntingGirish Bhargava
DistributorDisney Channel
Tanggal rilis
22 Agustus 2008
Durasi
82 menit
Negara Amerika Serikat
BahasaInggeris
Anggaran$25 jita

PlotSunting

Ketika Galleria (Raven-Symoné) menuntut di Universiti Cambridge di England, Chanel (Adrienne Bailon), Dorinda (Sabrina Bryan), dan Aqua (Kiely Williams) menyertai barisan pemain film Bollywood bertajuk "Namaste Bombay". Maka The Cheetah Girls travel pun merentas bumi ke India. Setiba mereka di sana, mereka berjumpa dengan Rahim (Rupak Ginn), iaitu pelakon utama film tersebut, yang menawan tetapi cemerkap. Setelah bertemu dengan, Gita (Deepti Daryanani), iaitu koreografer film, tercetusnya perlawanan menari antara mereka bertiga menentang Gita dan penari-penari sokongannya, lalu menyedari bahawa pengarah muzik film berkenaan iaitu Vik (Michael Steger), hanya mampu memilih seroang Cheetah dalam filmnya kerana bajetnya sekadar cukup untuk seorang bintang.

PemainSunting

SambutanSunting

Walaupun tayangan perdananya ditonton 6.2 juta orang, tetapi film inilah yang paling rendah dari segi ratings bagi tayangan perdana siri telefilm Cheetah Girls.[1]

ReferensiSunting

Pranala luarSunting