Buka menu utama

Search adalah kelompok musik rock dari Malaysia, dibentuk di Johor Bahru pada 1981. Mereka menerbitkan album perdana Cinta Buatan Malaysia dengan anggota Yazit (drum), Hillary Ang (gitar), Nasir (bass), dan Amy (vokal), dan Din (gitar). Salah satu lagu mereka yang terkenal adalah "Isabella".

Search
AsalKuala Lumpur, Malaysia
GenreRock, Rock Progresif
LabelPolygram Records (1984–1987)
BMG (1989–2001))
Life Records (2006–kini)
Situs webDUNIASEARCH
AnggotaAmy (vokal)
Hillary Ang (gitar)
Nasir Daud (bass)
Yazid (drums)
Kid (Gitar)

AnggotaSunting

  • Yazit (drum)
  • Hamzah Md Taib (gitar utama)
  • Nordin Md Taib (gitar irama)
  • Nasir (bass)
  • Amy (vokal)

(Bekas Angota)

  • Hillary Ang (gitar)

HitsSunting

  • Isabella
  • puteri misteri

DiskografiSunting

  • Cinta Buatan Malaysia - 1985
  • Langit dan Bumi - 1986
  • Mentari Merah Diufuk Timur - 1986
  • Fenomena - 1989
  • Karisma - 1990
  • Rampage - 1992
  • Gema di Timur Jauh - 1995
  • Selepas Banjir - 2000
  • Rockestra (2001)
  • Fenomena 2003 (2003)
  • Gothik Malam Edan (2006)
  • Konsert Rock Search Evolusi 2004 (2007)
  • Live at Planet Hollywood (2007)