Panchgani: Perbedaan antara revisi

Konten dihapus Konten ditambahkan
Nilimawiki (bicara | kontrib)
k Dikembalikan ke revisi 16513003 oleh AABot (bicara)
Tag: Pembatalan
Baris 2:
 
Hingga 1980-an, Panchgani hampir seluruhnya merupakan pusat pendidikan dan tempat peristirahatan, dengan hanya kedatangan wisatawan dari Mahabaleshwar yang melimpah. Sekarang seluruh gambaran telah berubah, dan Panchgani sedang terkenal untuk menjadi lebih baik atau lebih buruk. Seiring dengan kemakmuran bagi rakyatnya telah datang degradasi ekologis.
 
== Historia ==
Britit löysivät Scenic Panchganin brittiläisen Raj-keskuksen aikana kesäkeskuksena, ja John Chesson -niminen superintendentti asetettiin mäen aseman vastuulle 1860-luvulla. Hänelle annetaan hyvät tulokset istuttaa monia länsimaista peräisin olevia kasvilajeja Panchganiin, mukaan lukien hopea tammi ja joulutähti, jotka ovat siitä lähtien kukoistaneet Panchganissa. Mahabaleshwar oli brittien valinnanvarainen kesälomakeskus, mutta se oli asumiskelvoton monsuunien aikana. Panchgani kehitettiin brittien eläkepaikaksi, koska se pysyi miellyttävänä koko vuoden. John Chessonin sijaisena löydettiin sopiva paikka. Hän kartoitti tämän alueen kukkuloita Rustomji Dubashin seurassa ja päätti lopulta tästä nimettömästä alueesta viiden kylän läheisyydessä: Dandeghar, Godavali, Ambral, Khingar ja Taighat. Paikka nimettiin osuvasti Panchgani, ja Chessonista tehtiin superintendentti.
 
Infrastruktuurin kehittämiseksi Chesson rohkaisi eri ammattilaisia ​​- räätäliä, dhobisia, lihakauppiaita, vihannesmyyjiä, rakennusurakoitsijoita - myös asumaan Panchganiin. Basaarin alapuolella oleva alue oli varattu heille, ja se tunnetaan nimellä Gaothan. Chesson on haudattu Pietarin kirkon hautausmaalle. Vuonna 1971 tai '72, hänen kuolemansajuotisjuhlaansa pidettiin suurella tavalla, kun kaupunginväestö ja koulut osallistuivat ensimmäistä kertaa yhdessä seremoniaan muistaakseen Panchganin perustajan.
 
Panchganin asuttivat alun perin eläkkeellä olevat britit, mutta koska se oli miellyttävä ympäri vuoden, muutkin asettuivat sinne. 1800-luvulla tehtiin useita yrityksiä aloittaa kouluja eri yhteisöissä, ja Panchgani on sittemmin kukoistanut koulutuskaupungina.
 
Panchganin raikas ilma ja virkistävä ilmasto tekivät siitä hyvän paranemispaikan etenkin tuberkuloosista kärsiville. Niinpä Panchganista tuli kuuluisa terveyskeskuksena. Tunnettu tuberkuloosiasiantuntija Bombayista, tohtori Rustomji Bomanji Billimoria, perusti 1940-luvulla Bel Air -sanatoorin, joka tunnetaan myös nimellä Dalkieth tuberkuloosin hoidon keskuksena poikansa, tohtori Bomy Billimorian, avustuksella. merkittävä kirurgi. Ennen antibioottien tuloa Dalkieth oli tuberkuloosin hoidon ensisijainen paikka koko Bombayn puheenjohtajakaudella.
 
== Maantiede ja ilmasto ==
Panchgani on kätkeytyneenä Sahyādri-vuoristoalueiden viiden kukkulan keskelle. Panchganin ympäristössä on viisi kylää nimeltä Dandeghar, Khingar, Godavali, Ambral & Taighat. Krishnā-joki virtaa laaksossa, johon Dhom-pato on rakennettu noin 9 km: n päässä Waista. Panchgani on 100 km: n päässä Punasta ja 250 km: n päässä Mumbaista. Se on noin tunnin ajomatkan päässä Kaasin tasangolta. Panchgani on myös suuri suunnistus matkustajille Goaan ja sieltä. On olemassa erilaisia ​​hotelleja, homestayylejä ja leirintäalueita, joissa voit yöpyä. Muita merkittäviä ovat tähden ylellisyyttä tarjoava Ravine Hotel, Kodikas Stay at Hotel Malas, perintö Prospect-hotelli ja leirintäalue Eco Camp retkeilijöille ja varjoliitoille sekä Sweet Memories Homestay.
 
Panchganin itäpuolella on Wai, Bavdhan & Nagewadi pato, lännessä on Gureghar, etelässä Khingar & Rajpuri ja pohjoisessa Dhom Dam.
 
 
Näkymä Panchgani, Maharashtra
Panchgania ympäröivän viiden kukkulan päällä on tulivuoren tasangon taso, joka on Aasian toiseksi korkein Tiibetin tasangon jälkeen. Nämä tasangot, jotka tunnetaan vaihtoehtoisesti nimellä "pöytämaa", ovat osa Deccanin tasangoa, ja ne nostettiin maalla olevien levyjen välisestä paineesta. Alueella on korkea seisminen aktiivisuus, ja sen keskuksessa on lähellä Koynānagaria, johon Koynanagarin pato ja vesivoimalaitos on rakennettu.
 
Viime aikoina Panchganilla on ollut edessään ekologisia ongelmia huonosti valvotun kaupallisen toiminnan, liiallisen liikenteen ja lämpötilan inversion (kosteuden takia) takia uusista padoista, jotka on rakennettu läheisyyteen veden varastointia varten.
 
<br />
 
== koulutus ==
Panchgani tunnetaan monista internointikouluista, jotka on perustettu jo 1800-luvun lopulta lähtien. Ne houkuttelevat opiskelijoita läheisistä Mumbain ja Puneen kaupungeista sekä ulkomailta. Vuonna 1890-luvulla Kimmins-koulu aloitettiin eurooppalaisille pojille ja tytöille. Vuonna 1902 poikien osiosta erotettiin Euroopan poikien lukio, josta tunnetaan nykyään Pyhän Pietarin lukio, ja Kimminsistä tuli yksinoikeus tyttökouluun. Myös 1890-luvulla, yhden tai kahden vuoden kuluttua Kimminsin aloittamisesta, Rooman katolinen nunnan ritarikunta, joka tunnetaan nimellä Ristin tytär, aloitti Pyhän Joosefin luostarin tyttöjen lukion. Kaikki kolme sisäoppilaitosta mallittiin tuon ajan englannin julkisiin kouluihin, ja he olivat sidoksissa Cambridgen yliopistoon. Hallintotestit pidetään joulukuussa. Kyselyt lähetetään Englannista meritse. Vastausasiakirjat lähetettiin meritse takaisin Englantiin, ja tulokset ilmoitettiin jonkin aikaa kesäkuussa. Pian sen jälkeen muut yhteisöt perustivat omat koulut.
 
He valmistivat opiskelijoita Bombayn presidenttikunnan ylioppilastutkintoon. Parin koulusta, ensimmäisestä näistä kouluista, tuli myöhemmin Billimoria-koulu. Muslimikoulusta tuli Unionin lukio, ja nykyään se tunnetaan nimellä Anjuman-I-Islam School. Molemmat koulut olivat mallina englantilaisista julkisista kouluista. Välissä aloitettiin Hindu-lukio, joka tunnetaan nyt nimellä Sanjeewan Vidyalaya. Tämä mallinnettiin Rabindranath Tagoren Shantiniketaniin. Parsi-lukion eläkkeellä oleva opettaja, herra S. M. Batha, perusti oman Bathan koulun, joka toimii edelleen hyvin. Äskettäin asettuva bahá'í-yhteisö perusti 1950-luvulla oman pienen bahá'í-koulun, joka nimettiin uudelleen New Era High Schooliksi. Se pysyi merkityksettömänä muiden koulujen keskuudessa noin kolmekymmeneen vuoteen, jolloin se alkoi laajentua. Nyt New Era School on yksi Panchganin suurimmista kouluista.
 
Näiden koulujen ylläpitämät korkeat standardit rohkaisivat muita perustamaan kouluja kaupallisiksi hankkeiksi. Tämän seurauksena Panchganin koulujen lukumäärä on lähes neljäkymmentä. Jotkut ovat erittäin hyviä, kun taas toiset eivät. Siitä huolimatta kaikki näyttävät kukoistavan. Koulut ovat tuottaneet lukuisia arvostettuja oppilaita vuosikymmenien ajan, mukaan lukien Farrokh Bulsara, joka oli Pyhän Pietarin internointikoulussa vuosina 1953–1962, missä hänen musiikillinen kykynsä havaittiin; hänestä tuli kuuluisa useita vuosia myöhemmin nimellä Freddie Mercury. Muita ovat suosittuja Hindi-elokuvanäyttelijöitä Zeenat Aman ja Kajol, jotka kävivät Pyhän Joosefin luostarikoulussa.
<br />
 
== Kansainvälinen paikka ==
Maailmanlaajuiset hyväntekeväisyysaloitteet avasivat "itsetutkimuksen ja vuoropuhelun keskuksen", 68 hehtaarin kampuksen Asia Plateau nimeltä Panchgani vuonna 1967.
 
Panchganin alueen PIN-koodi on 412805 <ref>{{Cite web|url=https://www.pincodetracker.com/in/panchagani-pincode-412805|title=Pin code for Panchagani, Satara is 412805 - Pincode Tracker|website=www.pincodetracker.com|access-date=2020-02-24}}</ref>Viimeisen neljän vuosikymmenen aikana Asia Plateau on käynyt koulutusohjelmien ja muutosaloitteiden konferenssien järjestämisessä, erityisesti korruptiota ja hallintoa koskeviin kysymyksiin yrityksissä ja julkisissa laitoksissa. Tietyissä tapauksissa keskusta käytetään samanhenkisten laitosten ohjelmiin. [5] Se ylläpitää myös Grampari-nimistä maatila- ja maaseudun koulutuskeskusta, jonka tavoitteena on levittää hyviä käytäntöjä Intian kylissä hygienian, paikallisen demokratian ja taloudellisen kehityksen edistämiseksi.
 
== Referensi ==